Egbert doet het gewoon

Eenmaal afgekeurd is altijd afgekeurd. Niet dus!

Het verhaal van Egbert bewijst dat het anders kan. Eerst was er een proefplaatsing bij Buitengewoon. En nu, een half jaar later, is het tijd voor het echte werk.

“Door een ernstige ziekte moest ik stoppen met werken”, vertelt Egbert. Hij werd voor 100% afgekeurd, zodat hij kon herstellen. Totdat er weer de behoefte kwam op zijn vak uit te oefenen. “Ik heb jarenlang ervaring in de specialistische schoonmaak. Vloeren boenen en kristalleren is mijn trots en passie. Maar, hoe kom je weer terug?”

Nieuwe kans

Het organiseren van proefplaatsingen is een van de routes die Buitengewoon biedt. De drempel naar een gewone baan is vaak te groot voor mensen die al lang thuis zitten, legt Yvette Koedijk van Buitengewoon uit. “Gom bood Egbert de kans om weer zijn werk als schoonmaker op te pakken. Dat is geweldig. Juist door heel praktisch de samenwerking te zoeken kunnen we bij Buitengewoon voor mensen het verschil maken.”

"Zet ‘m op Egbert, bedankt Gom Zorg!"

Een contract

Heeft iemand tijdens zijn proefplaatsing laten zien geschikt te zijn, dan komt een kandidaat in dienst. Dit kan rechtstreeks bij een divisie van Facilicom of bij Buitengewoon zelf. En dat is precies waar Egbert nu zijn werk heeft gevonden. Hij tekende een contract bij Buitengewoon en werkt nu bij Axion Continu, een klant van Gom Zorg. Dus, zet ‘mop Egbert. En héééél veel dank aan Gom en Axion die dit Buitengewone succes mogelijk maken.