201818jun

Facilicom lanceert Buitengewoon

201818jun

Iedereen die wil werken, moet die kans krijgen. Klinkt logisch toch!? Nou, dat is het nog lang niet. Facilicom - de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland - gaat daarom de strijd aan: Vóór acceptatie, tegen ongelijkheid. Vanaf vandaag doen we dit met een nieuwe sociale onderneming. Buitengewoon is de naam. 

Trigion, Gom, Incluzio, Facilicom Solutions en partner Albron vormen samen Facilicom Group. En samen zijn ze goed voor ruim 32.000 banen. Meer nog als je ook de klanten mee rekent. De banen die we als bedrijven hebben, stellen we graag open voor mensen die met volle inzet hun kans willen grijpen. “Om hierin onafhankelijk te zijn hebben we Buitengewoon als een sociale onderneming opgericht”, licht Buitengewoon-initiatiefnemer Etienne Friederichs toe. “Wij zorgen voor de extra begeleiding die nodig is. Hierbij werken we samen met onze eigen divisies, (lokale) partners, branchegenoten en buurtteams. In Utrecht zijn we hiermee al begonnen. En dat werkt!”

Doe het gewoon, maak het super

Wat Buitengewoon kenmerkt? Buitengewoon veegt de vloer aan met vooroordelen en eisen. De werkvloer wel te verstaan. Geen diploma’s? Geen probleem. Om het vak te leren krijg je de opleiding terwijl je werkt. Etienne: “Wij accepteren niet langer dat mensen die heel graag aan de slag gaan, de aansluiting niet vinden. Daarom bieden we hen een baan en tegelijkertijd een route aan. Dit doen we met leer-/werktrajecten op maat. Zo ontstaat een verandering die duurzaam is.” Daar past een motto bij dat net zo fris is als actiegericht: Doe het gewoon en maak het super.