202011mei

'Laat mij het maar regelen'

202011mei

Starten met een nieuwe baan vanuit je eigen huis. Het voelde wat onwennig, vertelt Nicolien Bil (34). “Toch is het team van Buitengewoon erin geslaagd me een welkom gevoel te geven.” Met Nicolien hebben we er een veelzijdige, ‘hands on’ projectmanager bij.

Projectmanagement is natuurlijk zo breed als je het hebben wilt, schetst Nicolien. Vanuit de adviesgroep van Facilicom Solutions werd ze al voor heel wat verschillende opdrachten en projecten ingezet. “Ik ben onder andere trainer Hospitality geweest en heb me gaandeweg ontwikkeld tot projectmanager.” Nicolien: “De variatie en actie die bij dit werk horen passen goed bij me. Ik ben echt een doener, iemand die zegt: ‘laat mij het maar regelen!’.”

Project strak neerzetten

Als projectmanager bij Buitengewoon heeft Nicolien een stevige kluif waar ze voorlopig mee verder kan. De Rijksbeveiligingsorganisatie en Trigion hebben een overeenkomst gesloten voor een groot aantal gebouwen en locaties. Aan Buitengewoon de opdracht om tientallen mensen die zelfstandig moeilijker aan een passende baan komen die kans toch te geven. “We zullen nu eerst het project strak neer moeten zetten”, weet Nicolien. En gelukkig, daarbij staat ze er niet alleen voor. “Ik trek samen op met mijn collega Natascha, tegelijk met mij gestart. We vullen elkaar goed aan, dus daar gaan we vast plezier van hebben.”

Aanstekelijke gedrevenheid

Aan het team collega’s merkt Nicolien hoe gedreven ze zijn en ook hoe bewust van de grotere impact die ze hebben. “Ik heb altijd meer gekeken naar wat ik binnen mijn eigen bereik kon doen voor een mooiere wereld. In mijn baan is dat sociale aspect dus nooit zozeer een drijfveer geweest.” Even wennen dus, maar het werkt vooral aanstekelijk. “Ik denk dat het ook mij veel voldoening geeft als je ziet dat mensen weer zelfvertrouwen krijgen en door een baan een nieuwe invulling voor hun leven vinden. Prachtig natuurlijk als ik daar mijn bijdrage in heb.”

Voorlopig richt Nicolien zich erop om in het sociaal domein en de inclusieve arbeidsmarkt goed thuis te raken. “Wie zijn de partners? Hoe zit dat met regelgeving? Zo begin ik dit wereldje al aardig te snappen en komt ook de drive om ‘van betekenis te zijn’ steeds meer tot leven.”