202028mei

'Mensen helpen om te groeien'

202028mei

Wie Natascha Sleeking (35) wil motiveren geeft haar een duidelijk doel én de vrijheid om daar zelf invulling aan te geven. Geen verrassing dus dat de rol van projectmanager bij Buitengewoon haar uitstekend past. “Ik ga me inspannen om het netwerk uit te bouwen, ook in regio’s waar we nog niet actief zijn.”

Wat kenmerkt jouw aanpak?

“Van nature ben ik gericht op contact; daar leef ik van op, daar krijg ik energie van. Ik ben nu ruim een half jaar werkzaam bij Facilicom en krijg als projectmanager bij Buitengewoon de kans om nader kennis te maken met de verschillende divisies. Als ik mijn eigen stijl zou moeten omschrijven: goed luisteren en doorvragen naar wat iemand echt nodig heeft. Dan pas kan je mensen helpen om te groeien en op hun manier verder te komen. En, o ja, ik kan soms wat ongeduldig zijn.”

Welke ervaring neem je mee?

“Zelf kom ik uit de schoonmaakbranche waar ik onder andere rayonleiders aanstuurde. Waar ik veel van geleerd heb is een project waarbij we het oude model van leidinggeven wilden omdraaien. Meer regie op de werkvloer, minder ‘jij dit doet, jij doet dat’. Het mooist hiervan vond ik om te zien hoe medewerkers die eerst onzichtbaar leken opeens een gezicht kregen, hoe ze zelf met ideeën kwamen. De kunst is om vertrouwen te geven. Zo’n aanpak is goed te vergelijken met de manier waarop Buitengewoon mensen in het zadel wil helpen.”

Waarin wil je graag het verschil maken?

“Facility management wordt vaak gedreven door de waan van de dag. Daardoor kan er in de operatie weerstand zijn om mensen die een afstand tot een mooie baan ervaren  de kans te geven. Werk maken van een arbeidsmarkt waarin er voor iedereen een kans is vraagt nou eenmaal dat je het allemaal wat gestructureerder aanpakt en ook verder vooruitkijkt. Heb je eenmaal mensen enthousiast gekregen om mee te doen, dan kan het snel gaan.

Wat mijn rol extra interessant maakt is dat we verder moeten kijken dan het bestaande netwerk van Buitengewoon in de Randstad- ik doe dat samen met mijn collega-projectmanager Nicolien. Daarbij richten we ons er vooral op om in het Noorden, Oosten en Zuiden van Nederland nieuwe contacten aan te boren. Dat zijn namelijk de regio’s waar we in samenwerking met onze divisies graag meer kansen willen creëren voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.