201910apr

Whitepaper ‘Doe even normaal’ over inclusief werkgeverschap als de nieuwe norm gepubliceerd

201910apr

De FMN Expertgroep Circulaire en Inclusieve economie heeft in samenwerking met Facilicom de whitepaper ‘Doe even normaal’ over inclusief werkgeverschap gepubliceerd. In deze whitepaper lees je hoe je als werkgever, leidinggevende of afdeling een bijdrage kunt leveren aan een systeem waarin iedereen een kans krijgt op de werkvloer.

Nieuwe norm als streven

Inclusief werkgeverschap kan worden omschreven als een economisch systeem dat de meerwaarde van diversiteit benut en al het sociale kapitaal beheert. Alle mensen worden gewaardeerd en gerespecteerd en ieders talent wordt benut. Wij streven dan ook naar een nieuwe norm(aal) onder de noemer ‘inclusief werkgeverschap’.

Juist facilitaire dienstverlening biedt kansen

Met behulp van de whitepaper kan je helpen om een inclusieve omgeving binnen jouw organisatie te organiseren. Je leest onder andere hoe je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen kan geven op de werkvloer, want juist het facilitaire werkveld is geschikt om de afstand te overbruggen; veel facilitair werk heeft een laag instapniveau en er zijn doorgroeimogelijkheden.

Van ‘moeten’ naar ‘willen’

In de praktijk blijkt dat het ‘moeten’, omdat er een banenafspraak is gemaakt, steeds vaker plaatsmaakt voor ‘willen’. Er zijn al veel prachtige voorbeelden en initiatieven ontstaan en er komen er hopelijk nog veel meer bij. Wie weet lever jij binnenkort ook een bijdrage aan de nieuwe norm!

Lees hier de Whitepaper ‘Doe even normaal’ over inclusief werkgeverschap Wil je meer weten, je ervaring delen of ben je gewoon nieuwsgierig? Stuur je vraag dan naar info@buitengewoon.nl, wij beantwoorden je vragen graag!